Barn som sitter på ryggen til instruktør


Barnehagebarn

Barnehagebarna har tre nivåer med maksimalt 4 barn i hver gruppe. Hver kursgang varer i 30 minutter. Målet for barnehagebarna er som følger: – Trygghet i vann, vannglede og dykking – Lære om baderegler og selvberging – Flyte, gli og hundesvømming med pusting – Lære crawlsvømming (uten pust) – Ryggsvømming – Butterfly beinspark.

Våre kursnivåer for barnehagebarn

Barnehagekurs nivå Ansjos

1. Ansjos: 

De fleste barnehagebarna som skal starte på svømmekurs, starter på ansjos. Spesielt dersom barnet ikke har gått på svømmekurs tidligere. Her lærer barna blant annet triks for å dykke,  flyte, gli og hundesvømming. Når barna kan hundesvømme alene uten hjelpemidler 2-3 meter, er de klare for Ål. 
Barnehagekurs nivå Ål

2. Ål: 

Barn som har badet mye og har gått lenge på babysvømming eller andre svømmekurs kan starte rett på Ål. Se over hva barna lærer på Ansjos før de er klare for Ål. På Ål videreutvikler vi hundesvømmingen og jobber for selvstendighet i vannet på magen og rygg. Barn som kan svømme 4-5 meter hundesvømming med pust, kan starte på Abbor. 
Barnehagekurs nivå Abbor

3. Abbor 

Abbor passer barnehagebarn som er selvstendige i vannet og som er klare for å lære crawlsvømming. For å starte på dette nivået bør barna ha gått på svømmekurs en stund. Her jobber vi med crawl, rygg og introduserer butterfly-beinspark.