Alle rekker opp hånden

Hvordan er det å gå på svømmekurs

Ofte stilte spørsmål -

Under finner du svar på spørsmål vi ofte får i forbindelse med kursene. Om du lurer på noe utover dette, ta gjerne kontakt per epost. 

spørsmål og svar vi ofte får

Når starter neste kursrunde?

Vi har ikke kursrunder. Kursene går fortløpende og følger skoleruta. Vi har fortløpende oppstart når vi har ledige plasser. Se oversikt over kursdager og fridager i vår kurskalender.

Hva koster svømmekursene?

Når du er påmeldt, beholder du plassen til du melder deg av. Vi sender en faktura per måned. Prisen varierer ut ifra hvor mange kursdager det er i måneden. Oversikt over priser per måned fremover, finner du i kurskalenderen vår. 

Hvordan melder jeg på barnet mitt?

Fyll ut påmeldingsskjema på nettsiden våre. Etter innsendt påmelding, vil du enten få plass på kurs eller ventelisten vår dersom det er fult. Dere får svar på epost.

Må vi betale ved fravær?

Ja, du betaler for plassen også ved fravær. Du får ikke refundert kursavgift eller mulighet til å ta igjen kurstimer som mistes på grunn av sykdom, reise eller av andre grunner.

Barn med smittsomme sykdommer eller feber må holdes hjemme fra kurs.
Dersom kurs må avlyses pga sykdom, avføring i vannet, vedlikehold av basseng eller lignende, vil dette kompenseres for på neste faktura.

Hvor gammel må man være for å starte på svømmekurs?

Barnet må ha fylt 3 år for å få plass hos oss. Vi har foreldre på land og barna i vannet også i de minste gruppene. 

Kan jeg ringe dere og spørre om kursene?

Svømmeskolen drives ved siden av “vanlige” jobber og vi er som regel i svømmehallen på ettermiddagene og kveldene. Vi har derfor ingen kontortid. Henvendelser sendes på epost eller i Spond, så svarer vi så fort vi har anledning. 

Hvordan melder vi oss av svømmekurs?

Dersom du ønsker en pause, eller å slutte på kurs, gjøres det per epost. Frist for avmelding er før 15. i den siste måneden du ønsker å gå på svømmekurs.

Barnet mitt ønsker å gå på kurs med en venn. Lar det seg gjøre?

I påmeldingsskjemaet kan man legge inn en kommentar dersom man ønsker å starte sammen med søsken eller venner. Vi har flere nivåer i vannet samtidig, og vil prøve å etterleve ønskene så langt det er plasser.

Hvordan vet jeg hvilket nivå barnet mitt bør starte på?

Dersom du er usikker på hvilket nivå barnet ditt bør starte på, eller barnet ditt vipper mellom to nivåer, velg det laveste nivået. Vi flytter svømmerne opp til neste nivå fortløpende når de er klar for det.
Vi forbeholder oss derfor rett til å gjøre endringer i kurssammensetningen underveis i kursrunden for at gruppene skal fungere best mulig og barna skal få mest mulig ut av undervisningen.

Skal foreldrene være med i vannet?

På alle våre kurs er det kun barna som er i vannet. Foreldre er på land, og bes holde noe avstand fra bassengkanten under kurset. Foreldre er mer en velkomne til å følge kurset fra bassengkanten.
Vi ønsker minst mulig forstyrrelser under kurs. Det er derfor ikke mulighet til å svømme i hallen før eller etter kursene i baner utenfor undervisningen.

Hvilken garderobe skal vi velge?

Mammaer går gjennom jentegarderoben og pappaer går gjennom guttegarderoben. Vi har eldre barn i garderobene som synes det er sjenerende med voksne av motsatt kjønn i garderoben. Dersom barna trenger å bli fulgt gjennom garderoben, kan barna følge med de voksne i garderobe til de er 7 år. 

Hvilke regler gjelder for hygiene og renslighet?

Alle svømmere må dusje grundig uten badetøy før de skal i vannet. Det er ikke tillatt med utesko i garderober eller våtromsområder. Det er fint om barna tar av plaster før kurs og kaster tyggis i søpla.

Hva trenger barnet av utstyr?

Alle barn må ha eget utstyr til svømmekurset. Barna må ha på badetøy, badehette og svømmebriller. Vi anbefaler svømmebriller med klart/lyst glass. Badehette og svømmebriller kan kjøpes i svømmehallen av oss når dere kommer på kurs. Vi har med oss et lite utvalg gode svømmebriller og badehetter.

Når vi har temauker (piratuke, livredning, svømmeføtter, havfruehaler osv.) har vi med alt barna trenger utover badetøy, badehette og briller.

Selger dere utstyr?

Vi selger svømmebriller og badehetter i svømmehallen under kurset. 

Vi importerer det vi mener er verdens beste svømmebriller fra Australia. I tillegg selger vi vår egne pirayaswim-badehette i tøy som er behagelig å bruke for barna. Betaling for utstyr skjer via vipps til: 134207

Hva er foresattes rolle under kurset?

Vi setter pris på at foresatte holder seg i bakgrunnen under kurs. Tilbakemeldinger på kurset mottas gjerne utenom kurset på e-post eller via Spond.
Kommunikasjon mellom kurselever og foreldre under kurs fører ofte til at barnet mister fokus. det kan også være forstyrrende for andre kurselever.
Av sikkerhetshensyn tillates det ikke bading før eller etter kurset. Søsken og foreldre kan ikke bade i forbindelse med kurset.

Får vi lov å ta bilder/video under kurs?

Med måte, så lenge det ikke forstyrrer undervisningen. Fotografering av eget barn er greit. Videofilming av kurset er ikke tillat.
Vi ønsker dere velkomne til et lærerikt kurs og mest mulig effektiv tid i vannet under kurstimen!

Har dere ledig plass på svømmekurs?

Vi har noen ledige plasser, men det kommer an på alder, nivå og ønsket tidspunkt. 

På Sinsen skole er det dessverre lang venteliste. For nybegynner barnehagebarn må man forvente minst 1 års ventetid på plass. For skolebarn nybegynner er det noe mindre plass dersom man har mulighet til å starte på noen av de seneste tidspunktene. På de høyere nivåene er det ledige plasser i ny og ne. 

På NIH har vi utvidet svømmekurstilbudet vårt, og der er det fortsatt ledige plasser fredag kveld og søndag. 

På Høybråten er det ca 6 måneders venteliste for nybegynner barnehagebarn. For skolebarna som kan starte litt senere på kvelden er det kortere ventetid. 

Hvordan fungerer ventelisten?

Det er førstemann til mølla på plassene. Vi har venteliste der det er fult. Vi tilbyr plass til den som har stått lengst på ventelisten som passer den ledige plassen i alder og nivå. 

Kan vi starte på NIH og samtidig stå på ventelisten til Sinsen eller Høybråten?

Ja, det kan dere. Gi beskjed nederst i påmeldingsskjema eller per epost. Dere får tilbud om å bytte kurssted når det er deres tur.

Hvor sendes informasjon om kursene?

Når man har fått plass på kurs, får dere en kursbekreftelse per epost. I kursbekreftelsen er det en lenke for å melde seg inn i Spond. All informasjon om kursene, sendes gjennom Spond-appen. Vi anbefaler at man tillater varslinger fra appen, så dere får beskjed om der skulle være noe. 

Hva skjer når man er ferdig med nivå Piraya?

Når barna når Piraya-nivået, kan barna delta på rekruttsvømmestevner via svømmeklubben Håbrann svømmeklubb Groruddalen. 

Hvor lenge bør vi gå på svømmekurs?

Barn har ulik erfaring fra før, og lærer i ulikt tempo. Barna/foreldre har også ulike ambisjoner når man melder barna på svømmekurs. De fleste barna er svømmedyktige når de har fullført nivået Makrell. Derfra finpusser vi på teknikken, lærer flere svømmearter og blir mer allsidige i vannet.  

Hva kan jeg gjøre så barnet mitt lærer å svømme fortere?

Dra i svømmehallen og bad utenom svømmekurset. All tid i vann er verdifull så lenge det er lystbetont. Len deg tilbake, følg med og la barna leke og prøve ut det de har lært i eget tempo når dere bader utenom kurs. 

Hva er forskjellen på kursene på NIH, Sinsen skole og Høybråten skole?

Svømmekurskonseptet er det samme alle stedene, men utformingen av bassengene gir ulike muligheter og utfordringer. Høybråten skole har det minste bassenget, Sinsen mellomstort og på NIH er anlegget veldig stort. Det er den samme trener- og instruktørgjengen som er ved alle bassengene. 

Er barnet mitt forsikret under kurset?

Ja, alle barna og instruktørene er forsikret gjennom Trygg forsikring under aktiviteten. 

Er dere medlem i Norges svømmeforbund?

Nei, men vi er medlem i det australske svømmeforbundet, det engelske svømmeforbundet og World Wide Swim School. 

Lurer du på noe mer?

Kontakt oss gjerne

4 barn med svømmeinstruktør i flytevest